top of page
  • driesvm6

Met deze tips zorg je ervoor dat je fietsbatterij de winter overleeft


De kans bestaat dat je je fiets tijdens de koudere wintermaanden wat vaker aan de haak laat hangen. En daar is absoluut niets mis mee! Maar verlies je fietsbatterij niet uit het oog, want zij houdt allerminst van de kou. Met deze nuttige tips en weetjes zorg je ervoor dat je batterij in topconditie blijft zodat je in de lente weer volop de baan op kan.


  1. Als je je fiets voor een langere tijd aan de haak hangt, zorg er dan voor dat de batterij niet helemaal leeg is om diepontlading te voorkomen. Idealiter is de batterij voor 80% opgeladen.

  2. Een batterij die niet gebruikt wordt, loopt langzaam leeg (zelfontlading) en moet dus regelmatig opgeladen worden en opnieuw ontladen worden om gezond te blijven. Laad je batterij, ook tijdens de winter, minstens één keer per maand op en probeer af en toe toch een (kort) ritje te maken.

  3. Laad je batterij nooit op bij temperaturen onder het vriespunt. Er vindt een chemisch proces plaats dat zo goed als altijd onherroepelijke schade toebrengt aan je batterij. Is het erg koud, laad je batterij dan binnenshuis op (idealiter bij kamertemperatuur).

  4. Fietsbatterijen stel je beter niet bloot aan extreme temperaturen. Stal je e-bike daarom tijdens de winter op een plek die droog is en waar de temperatuur niet lager daalt dan 10°C.

  5. Lukt het niet om je fiets droog en warm te stallen, haal je batterij en fietscomputer dan van je fiets en bewaar deze binnenshuis.

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page