top of page
  • Fietsfikser

Vanaf 2024 leasen alle ambtenaren van de Vlaamse overheid hun fiets via o2o fietsleasing

Bijgewerkt op: 9 dec. 2023Je werkt voor de Vlaamse overheid én je wil graag een fiets leasen? Geweldig! Want vanaf januari 2024 kunnen alle ambtenaren van de Vlaamse overheid terecht bij o2o fietsleasing, één van onze trouwe partners voor leasing.


Ben je helemaal overtuigd en van plan om binnen enkele maanden rond te rijden met een een splinternieuwe lease fiets? Of... twijfel je nog en ben je nog volop aan het onderzoeken of het iets voor jou is? In beide gevallen is het belangrijk dat je verder leest!


Intentieverklaring zonder commitment


Als je de optie wil hebben om in 2024 gebruik te maken van fietsleasing, dan is het heel belangrijk dat je vóór 20 december van dit jaar je intentieverklaring tekent. Je leest het goed: als je de keuze wil hebben om in 2024 wel of geen fiets te leasen, moet je een intentieverklaring ondertekenen. Geen intentieverklaring betekent helaas geen kans op een spiksplinternieuwe fiets volgend jaar, maar... als je de intentieverklaring wél ondertekent betekent dit niet dat je verplicht bent om een fiets te leasen in 2024.


Met de intentieverklaring bepaal je enerzijds je intentie om een bedrijfsfiets aan te vragen en anderzijds de jaarlijkse samenstelling van je flexbudget. Eens je een fietsleasecontract hebt, kan je jaarlijks de samenstelling van je flexbudget wijzigen. Je dient de intentieverklaring in tussen 1 september en 20 december van het jaar voorafgaand aan je fietsleasecontract. Dit doe je elk jaar opnieuw, zolang je gebruik wil maken van een bedrijfsfiets.


Kies je ervoor om - na het ondertekenen van de intentieverklaring - uiteindelijk toch geen fiets te leasen? Dan zijn er twee mogelijkheden:


  • Je trekt je intentieverklaring in tussen 1 januari en 30 september. Dat kan zolang er geen fietsleasecontract is afgesloten.

  • Je ontvangt je omgezette eindejaarstoelage of ingezette vakantiedagen gewoon als flexbudget.

Benieuwd naar alle stappen die je moet doorlopen om binnenkort op een o2o-leasefiets voorbij te zoeven? Download dan het o2o stappenplan!


Waar moet je zijn voor meer info als medewerker van de Vlaamse overheid en voor het ondertekenen van de intentieverklaring? Eén adres: www.vlaanderen.be


Een fiets die écht jouw gerief is, die vind je bij ons!


Van zodra je alle stappen hebt doorlopen en klaar bent om via je werkgever en o2o een fiets te leasen, kan je bij de Fietsfikser terecht voor de laatste (en leukste!) stap: het kiezen van een fiets die écht jouw gerief is! We verdelen onder andere deze merken:

Dus, spring binnenkort gerust eens binnen en we geven je alle info die jij nodig hebt om met jouw droomfiets naar huis te rijden.


Tot binnenkort!

421 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page